Conformité Européenne

i henhold til europeiske direktiv

Sikkerhetsinstallasjoner, slik som slag- eller skyveporter, er store, tunge maskiner med automatisk bevegende deler. Daglig passerer mange kjøretøyer og mennesker disse maskinene. Derfor er det viktig at alle sikkerhetsinstallasjonene innfrir de europeiske sikkerhetskravene og er CE-merket.

Påviselig trygt produkt

CE betyr Conformité Européenne, som betyr ‘i henhold til europeiske retningslinjer’. CE-merking er lovpålagt for produkter slik som slag- og skyveporter som selges på det europeiske markedet.

Med et CE-merke på et produkt kan du som fabrikant bevise at du innfrir alle essensielle europeiske sikkerhets-, helse- og miljøbeskyttelseskrav som kreves av produktet ditt. Når du som kunde skaffer deg et produkt med et CE-merke kan du derfor gå ut i fra at du kjøper et trygt produkt.

Bevislast ved erstatningskrav

Et CE-merke er en sikkerhetsforklaring. Det gjelder derfor også som bevislast ved erstatningskrav. Markeringen sier derimot ingenting om kvaliteten til installasjonen. For å bestemme kvaliteten finnes det andre retningslinjer for fabrikanter.

Skjerpet CE-standarder

Sikkerhetskravene til CE-sertifisering forventes å bli skjerpet fra slutten av 2021. Hovedmålet med disse skjerpede kravene er å øke sikkerhetsnivåene og å redusere antallet ulykker i fremtiden. Både automatiserte slag– og skyveporter må oppfylle disse nye sikkerhetskravene.

Dette betyr imidlertid ikke at eksisterende porter med gjeldende CE-merking plutselig ikke er trygge. Hva betyr så CE-merket? Hvilke endringer kommer?

Les mer omGrindsäkerhet

Les mer

Heras ønsker innføringen av reviderte standarder for automatiserte porter velkommen

Mer informasjon

Eric Fischer fra Heras om CE-merking for porter

Mer informasjon

Hvordan sikre at sikkerhetsinstallasjoner er CE-merket riktig

Mer informasjon

De europeiske CE-standardene for automatiserte portinstallasjoner revideres og skjerpes: Hva innebærer dette ?

Mer informasjon

Hva du kan gjøre dersom du får problemer med porten din

Mer informasjon

Trenger du råd og hjelp med å bygge områdebeskyttelsen din?
Be om kostnadsfri rådgivning med en av våre eksperter.

Skyveporter

Heras tilbyr automatiserte og manuelle skyveporter som passer for alle typer virksomheter, miljøer og behov, og kan fås i åpningsbredder fra 3 til 38 meter.

Mer informasjon

Slagport

Heras slagport er en utmerket måte og stenge tilgangen til anlegget eller eiendommen din. Du kan investere i sikkerhet og utseende samtidig. Kompromissløs kvalitet, [...]

Mer informasjon

Foldeporter

Heras foldeporter er blant de raskeste på markedet og brukes i havneområder, næringseiendom, flyplasser og høyrisikoområder. Vi tilbyr foldeporter til alle[...]

Mer informasjon