4 ting du sannsynligvis ikke visste om porter

Bak hver automatiske port skjuler det seg mer enn du kanskje tror. Det er komplekse maskiner som er designet, produsert og testet nøye. I denne bloggen får du et innblikk i portenes verden. Hvilke krav må en port oppfylle? Vi gir deg et innblikk i fremtidens porter.

Hvis du har en port på området ditt må den være sikker. Enkelt sagt: En port skal helt enkelt fungere uten risiko. Hvordan sikres dette? Blant annet med risikovurderinger, omfattende analyser og nøyaktige målinger. I henhold til EUs bestemmelser må det kunne bevises at samtlige porter som produseres er sikre. Følgende fire avsnitt forklarer hvordan Heras sikrer at hver enkelt port holder den høyeste kvaliteten.

1. Portene må bestå utholdenhetstester, akkurat som en toppidrettsutøver

Med en utholdenhetstest oppdager en toppidrettsutøver hvor stabilt de presterer i det lange løp, og hvordan kroppen reagerer ved påkjenninger. Våre porter gjennomgår liknende utholdenhetstester. Gjennom testkjøring får vi svar på viktige spørsmål. Hvor følsomme er portens komponenter for slitasje? Hvilke komponenter belastes mest? Hvor oppstår mulige deformasjoner? Med den informasjonen fastslår vi hvor lenge de forskjellige komponentene i en port holder og hvor ofte de trenger vedlikehold.

2. Portene har en fartsgrense

Finnes det en fartsgrense for porter? Ja, det gjør det. En port er et bevegelig objekt som den daglige trafikken passerer gjennom. Det siste du ønsker er at porten kommer i kontakt med en person eller et kjøretøy. På grunn av dette, stiller vi inn en maksimal hastighet for porten din. Dette gjør vi ved å bestemme med hvilken kraft risikoen for skade er minst.
Takket være nøyaktige tester og beregninger vet vi nøyaktig hvilken kraft som frigjøres når porten åpnes og lukkes og hvor lenge denne kraften varer. Basert på denne informasjonen stiller vi inn hastighetsgrensen. På denne måten begrenser vi risikoen for at noen eller noe kommer til skade.

3. Portene må fungere i all slags vær

Vind, regn, sol. Porten din må fungere bra under alle værforhold. På en port i ett havneområde stilles det andra krav enn til en port i et skogsområde. Dette skyldes for eksempel vindbelastningen som porten må tåle, men også korrosjonen forårsaket av saltinnholdet i sjøluften. Det er derfor vi tester alle typer porter ved forskjellige temperaturer, vindbelastninger og for andre verdier. Da vet vi for eksempel hvilket belegg, altså overflate en port skal ha, og hvordan vi skal feste den. På denne måten sikrer vi at porten din kommer til å holde lenge der den installeres.

4. Elektrisk drevne porter viser i fremtiden når det er behov for vedlikehold

Intervall for vdlikehold avporter utføres idag etter en gitt tidsperiode. Det er noe som vil endres dramatisk i løpet av de kommende årene. Med for eksempel Heras Connect kan vi allerede nå lese av en port. Vi kan se vi hvor ofte en port åpnes og lukkes. Basert på informasjonen kan vi i fremtiden fastslå når vi skal utføre vedlikehold i stedet. Men dette er ikke alt. I fremtiden er portene fullt utstyrt med sensorer. Disse sensorene gir kontinuerlig informasjon om komponentene i porten. Hvis visse verdier avviker, for eksempel hvis en komponent produserer mer varme enn vanlig, får vi en melding. Informasjonen forteller nøyaktig hvilke tiltak porten trenger.

Vedlikehold er ikke risikofritt

Til tross for alt håndverket som er lagt ned i porten din i dag og i fremtiden, trenger installasjonen alltid regelmessig vedlikehold. Som eier er du ansvarlig for en port som fungerer. På den ene siden for å sikre tilgang til et område, men også for å garantere sikkerheten for alle som bruker den. Du kan lese nøyaktig hva ansvaret ditt som porteier er på denne bloggen. Vedlikehold av porten medfører også risikoer. Det finnes utallige bevegelige komponenter og prosedyrer som du må ta hensyn til. La alltid en ekspert utføre vedlikehold på porten din. For Heras-porter bruk Heras Service eller et vedlikeholdsfirma som er sertifisert av Heras til å utføre kontroll og vedlikehold av porten din.

Vil du vite mer om vedlikehold av porten din? Les våre andre blogger eller be om en sikkerhetskontroll av en Heras-ekspert:Se service og vedlikehold.